Desserter, Nyår

Äppelmousse

Äppelmousse

Äppelmousse med nougat är är riktigt fräsch och lyxig dessert.
Den här äppelmoussen blev jag inspirerad till efter en helt magiskt god bakelse jag åt på konditori Nordpolen i Vara för några år sedan. Smakerna där var äppel och nougat i galet lyxigt utförande. Den här är lite enklare men fortfarande fantastiskt god. Den friska äppelsmaken tillsammans med den söta nougaten är verkligen en näst intill oslagbar kombination.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Äppelmousse (4 portioner):
3-4 st äpplen
1 dl vatten
1,5 dl naturell yoghurt
1,5 dl grädde
3 gelatinblad
1 msk socker
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver

1 dubbelnougat

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Skala och tärna äpplen. Lägg äpplen och vatten i en kastrull och låt koka i 5 minuter. Mosa sedan äpplena och ställ åt sidan så de svalnar. Vispa grädden och blanda med youghurt, socker, vanilj och kanel.
Smält gelatinbladen tillsammans med någon matsked av äppelmoset och rör ner i resten av moset. Rör sedan ner gräddblandningen och blanda noga.
Fördela moussen i portionsskålar eller glas och ställ in i kylen minst 30 minuter innan servering.

Dekorera med hyvlad dubbelnougat.

Fler goda desserter hittar du här.

Äppelmousse

Äppelmousse

#äppelmousse #äpplen #mousse #dessert

2 reaktioner på ”Äppelmousse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.