Baktips/bloggtips, Bullar

Äppelmunkar i ishallen

PSX_20170114_195744
Minimunkar och rykande färskt kaffe. Mmm….

Inlägget är ett samarbete med Bagaren och Kocken.

I veckan fick jag hem en munkpanna i gjutjärn från Skeppshult. Ska jag vara helt ärlig så visste jag inte ens att det fanns, jag har alltid friterat mina munkar i en gryta tidigare. Men man ska aldrig vara rädd för att testa nya saker och man kan aldrig har för många baktillbehör.

På torsdagar spenderar jag lite mer tid än jag vill tänka på i ishallen då två av barnen går på skridskoskola och en på konståkning. För att hålla dem pigga och glada så brukar jag ha med mig lite mellis. I vanliga fall betyder det macka eller banan men den här veckan bestämde jag mig för att överraska dem lite.

På produktsidan för Munkpannan så hittade jag ett enkelt recept på äppelmunkar som jag testade. Äpplen hade jag visserligen inte men lite äppelmos blev ett bra substitut.
Supersmidigt och snabbt gick det. Ingen jäsning och ingen fritering. På 20 minuter så hade jag 14 söta små äppelmunkar liggande på ett fat framför mig. Fem minuter senare var det INTE 14 munkar framför mig längre ;-).

PSX_20170114_195621

Vill man ha perfekta munkar så är fritering fortfarande bästa sättet men de här var verkligen jättegoda. Och minimal arbetsinsats är ju alltid uppskattat ;-).

Om barnen blev nöjda? Tja, vad tror ni? 🙂
Jag vet inte om det var munkarna eller chocken över att de fick ett så gott mellanmål men oj vad pigga ben det var på isen den här veckan.

Blir lite jobbigt nästa vecka bara när det återigen ligger en banan i matsäckspåsen.

Känner ibland att jag börjar få lite dålig fantasi när det gäller de där ishallsmellisarna så tips mottages tacksamt!

PSX_20170114_195655

 

1 reaktion på ”Äppelmunkar i ishallen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.