Bountykladdkaka

Ja, nu är det officiellt. Jag har ramlat ner i kladdkaketräsket. Vet inte varför jag gjort så lite kladdkakor innan, de går att variera i oändlighet och är nästan omöjliga att misslyckas med.Jag fick i uppdrag att baka till makens jobb och tänkte att då passar jag på och testar lite nytt. Ett sånt tillfälle får man ju inte missa. Tre olika sorters kladdkakor blev det, och tre verkliken olika dessutom.
Först ut blir min favorit (ja, jag tjuvsmakade lite av varje kaka innan jag skickade i väg dem) men ett täcke av kokos, kondenserad mjölk och mjölkchoklad.

”Bounty”-kladdkaka:
3 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
175 gram smält smör

200 gram kokos (1 påse)
1 burk sötad kondenserad mjölk

200 gram mjölkckolad
0,5 dl grädde

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och det avsvalnade smöret. Bred ut i smörad och bröad form på ca 24 cm och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Den ska vara rätt kladdig för den sätter sig i kylen sen.

Medans kakan är i ugnen så blandar du kokos och kondenserad mjölk till en smet.

När kakan är klar i ugnen, låt den stå till sig en liten stund och bred sedan över kokossmeten så slätt som möjligt. Smält sedan ihop grädde och mjölkchoklad i ett vattenbad och häll över kakan. Ställ sedan in i kylen för att stelna.
Kakan smakar godast om den får stå till sig lite innan man äter den.
Förvara i kylskåp.

53 Kommentarer

  1. Paulina säger:

    Hej! Har någon kommit på vad man kan använda istället för kondenserad mjölk? Vill så gärna göra det nu och har ingen möjlighet att ta mig till en affär idag. Gravida har sina cravings ju haha, tacksam för svar 😉

    1. tessanbakar säger:

      Kanske skulle funka med kokosmjölk?. Kanske lite mindre mängd dock så det inte blir för löst.

  2. Josefin Hansson säger:

    Hej!
    Ja provade att baka din kaka idag , men din kokos är vit men min kokos blev lite i caramell färg, stämmer det eller något Ja har gjort fel?

    1. tessanbakar säger:

      Hej! Kan det vara så att du tagit karamelliserad mjölk i stället för kondenserad? Den är lite tjockare och mer karamellfärgad.

  3. Emma säger:

    Hej Tessan!
    Imorgon ska jag göra den här för första gången.
    Jag hittade inte samma märke på kondenserad mjölk som den du har på bilden så jag undrar hur mycket en burk är? Eller alla är samma storlek kanske!? 😉

    1. tessanbakar säger:

      Jag tror det är ca 400 gram 🙂

      1. Emma säger:

        Tack snälla för svar

  4. maria säger:

    Ska man vispa grädden tsm med mjölkchokladen? eller ska blanda grädden och mjölkchokladen utan att vispa grädden?

    1. tessanbakar säger:

      Det ska inte vispas itan smältas tillsammans med mjölkchokladen. Det är för att den ska bli lite mjukare och lättare att skära i.

  5. Josephine säger:

    Jag tror jag har dött och kommit till himlen. <3 Du är en ängel! Kladdkaka med kokos OCH extra choklad på toppen! Måste ju vara varje gravid kvinnas våta dröm! (Iallafall min) Gissa om jag ska hem och baka 😉

    1. tessanbakar säger:

      Haha!! Ja tänk om jag hade kommit på den innan barnen. Fast den går ner nu med ;-).

  6. Lina säger:

    Hejsan!jag undrar om man kan använda något annat istället för kondenserad mjölk.
    Tacksam för svar då jag vill göra kakan så snabbt som möjligt innan jag börjar dregla haha

    1. tessanbakar säger:

      Jag vet faktiskt inte vad man skulle kunna ta istället. Möjligtvis grädde blandat med lite sirap för att få till sötman.
      Ser att det gått några timmar så jag hoppas att det löste sig 🙂

    2. Elin säger:

      Finns carameliserad mjölk som redan är färdigkokt. Bara att smacka på

      1. tessanbakar säger:

        Det är helt riktigt men till den här ska det vara den okokta varianten :-).

    3. IRINA säger:

      Hej!du kan ta 200 gr socker och ett par ägg istället.

  7. matilda säger:

    Bakade denna i Lördags. Den blev sjuk god! Tack för receptet 😀

    1. tessanbakar säger:

      Tack, vad kul att du gillade den <3

  8. Hanna säger:

    Har nyss bakat denna för tredje gången, otroligt god (särskilt om man gör den dagen innan) och alla som ätit den har tyckt detsamma 🙂

    1. tessanbakar säger:

      Åh vad roligt att höra <3. Tror faktiskt den här är en av mina bättre idéer 🙂

  9. linda säger:

    ska den kondoliserade mjölken först kokas till kola ?

    1. tessanbakar säger:

      Nej, den ska användas som den är

  10. Josefine säger:

    Denna skall jag baka och ta med idag när vi skall iväg på bjudning 🙂

    1. tessanbakar säger:

      Vad roligt, hoppas alla gillade den! <3

    2. tessanbakar säger:

      Vad roligt, hoppas alla gillade den! <3

  11. Linn säger:

    Hej! Tänkte jag skulle testa att göra denna till min dotters födelsedsg. Det jag jndrar är om man kqn frysa in den, men att den ändå är god när man tar fram den igen.

    1. Tessanbakar säger:

      Jag har inte testat att frysa den men det ska gå bra. Bara se till att ta ut den i god tid så den hinner tina i rumstemperatur 🙂

  12. Sara säger:

    OMG. den blev så god. TACK!!! 🙂 din blogg är underbar!

  13. Tessanbakar säger:

    å vad kul att höra. Det håller MINST tre dagar i kylen så det är klart du ska bjuda på den i morgon 🙂

  14. Elin säger:

    Omg, den här bara MÅSTE jag testa! 🙂

    1. Tessanbakar säger:

      Det tycker jag verkligwn. Kokossmeten skulle man kunna äta med sked som den är 🙂

  15. Tessanbakar säger:

    Det borde gå att byta ut mjölet mot mjölmix eller kokosmjöl. Tänk bara på att det kan påverka gräddningstiden lite så du håller lite extra koll i ugnen.

  16. Linda säger:

    Låter supergott! Har du varmluftsugn eller vanlig?

  17. Anonym säger:

    Den ska vara kokad eller karamelliserad va? Vanlig kondenserad mjölk är ju rinnig som grädde?

    1. Tessanbakar säger:

      Det ska vara den rinniga. Det gottar ihop sig med kokosen och blir sjuuuukt gott! Det är samma som jag har som fyllning i mina kokosfyllda chokladcookies 🙂

  18. Ser fantastisk god ut! Kan aldrig ha för många olika kladdkakerecept:)

    1. Tessanbakar säger:

      Tack!! Nej, det är sant 🙂 Kommer faktiskt två recept till nu i veckan.

  19. Åh det där måste jag testa, låter super gott 😀

    Kram

  20. Karins Kök säger:

    Men duu…va gott det låter. Ska absolut testa i helgen!

    1. Tessanbakar säger:

      det tycker jag absolut 🙂

  21. Tessanbakar säger:

    Det glädjer mig 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.