Desserter, Mjuka kakor

Bountykladdkaka

Ja, nu är det officiellt. Jag har ramlat ner i kladdkaketräsket. Vet inte varför jag gjort så lite kladdkakor innan, de går att variera i oändlighet och är nästan omöjliga att misslyckas med.Jag fick i uppdrag att baka till makens jobb och tänkte att då passar jag på och testar lite nytt. Ett sånt tillfälle får man ju inte missa. Tre olika sorters kladdkakor blev det, och tre verkliken olika dessutom.
Först ut blir min favorit (ja, jag tjuvsmakade lite av varje kaka innan jag skickade i väg dem) men ett täcke av kokos, kondenserad mjölk och mjölkchoklad.

“Bounty”-kladdkaka:
3 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
175 gram smält smör

200 gram kokos (1 påse)
1 burk sötad kondenserad mjölk

200 gram mjölkckolad
0,5 dl grädde

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och det avsvalnade smöret. Bred ut i smörad och bröad form på ca 24 cm och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Den ska vara rätt kladdig för den sätter sig i kylen sen.

Medans kakan är i ugnen så blandar du kokos och kondenserad mjölk till en smet.

När kakan är klar i ugnen, låt den stå till sig en liten stund och bred sedan över kokossmeten så slätt som möjligt. Smält sedan ihop grädde och mjölkchoklad i ett vattenbad och häll över kakan. Ställ sedan in i kylen för att stelna.
Kakan smakar godast om den får stå till sig lite innan man äter den.
Förvara i kylskåp.

56 reaktioner på ”Bountykladdkaka

  1. Hej! Tänkte jag skulle testa att göra denna till min dotters födelsedsg. Det jag jndrar är om man kqn frysa in den, men att den ändå är god när man tar fram den igen.

  2. […] Lakrits & Chokladfudgekladdkaka. Lakritsveckan fortsätter, idag blir det något helt vansinnigt gott. Något som Du kanske aldrig kommer till att kunna avstå. Kladdkaka med havregryn (ständigt denna kladdkaka med havregryn) Lika bra att lägga ut det från början, det bästa av alla recept i hela Kyrkkaffe-serien. Kladdkaka med marängtäcke! – Alla goda ting. Käraste, finaste bloggvänner… ”Bounty”-kladdkaka | Tessanbakar. […]

  3. Har nyss bakat denna för tredje gången, otroligt god (särskilt om man gör den dagen innan) och alla som ätit den har tyckt detsamma 🙂

  4. Hejsan!jag undrar om man kan använda något annat istället för kondenserad mjölk.
    Tacksam för svar då jag vill göra kakan så snabbt som möjligt innan jag börjar dregla haha

    1. Jag vet faktiskt inte vad man skulle kunna ta istället. Möjligtvis grädde blandat med lite sirap för att få till sötman.
      Ser att det gått några timmar så jag hoppas att det löste sig 🙂

  5. Jag tror jag har dött och kommit till himlen. <3 Du är en ängel! Kladdkaka med kokos OCH extra choklad på toppen! Måste ju vara varje gravid kvinnas våta dröm! (Iallafall min) Gissa om jag ska hem och baka 😉

  6. Hej Tessan!
    Imorgon ska jag göra den här för första gången.
    Jag hittade inte samma märke på kondenserad mjölk som den du har på bilden så jag undrar hur mycket en burk är? Eller alla är samma storlek kanske!? 😉

  7. Hej!
    Ja provade att baka din kaka idag , men din kokos är vit men min kokos blev lite i caramell färg, stämmer det eller något Ja har gjort fel?

  8. Hej! Har någon kommit på vad man kan använda istället för kondenserad mjölk? Vill så gärna göra det nu och har ingen möjlighet att ta mig till en affär idag. Gravida har sina cravings ju haha, tacksam för svar 😉

  9. […] Jag har gjort en liten remake av min kokosfyllda chokladcookies. Har ni testat dem så vet ni att de är magiskt goda men jag vågar ändå påstå att de här blev snäppet bättre. Nu får de rätt och slätt heta bountykakor eftersom kokosfyllningen i kakan smakar nästan precis som bounty. Det är även den kokossmeten ni hittar på min berömda Bountykladdkaka . […]

  10. Hejsan. Kan man använda flytande margarin istället för fast margarin? Tänker om man värmer upp flytande margarin istället liksom 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *