Småkakor

Choklad- och kokossnittar

PSX_20161226_204606

Supergoda choklad- och kokossnittar.

Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för kombinationen choklad och kokos. Flera av mina favoritkakor innehåller den kombinationen så jag behöver väl knappast säga vad jag tycker om de här snittarna. Basen är en helt vanlig kolakaka som jag har smaksatt med kakao och kokos. Lite pärlsocker på toppen och så har vi en ny liten kaka som är given på kakfatet.

Jag har sagt det förr och jag kommer helt säkert säga det igen; Snittar, det finns inga mer lättbakade kakor och som dessutom är så galet goda.

Choklad- och kokossnittar  (24 st):
100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Rör smör, sirap och socker poröst i en skål. Tillsätt vaniljsocker, mjöl, kokos, bakpulver och kakao. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela upp degen i två delar och rulla ut till längder. Lägg dem på en plåten och platta till dem något. Strö till sist över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 10–13 min. Skär de varma längderna i sneda ca 3 cm breda kakor. Tänk på att alla ugnar värmer olika och att gräddningstiden kan variera.

PSX_20161226_204656

2 reaktioner på ”Choklad- och kokossnittar

    1. Haha!! Vi får nog lägga den under kategorin hjärnsläpp är jag rädd. Ska tipsa om mina favoritrecept med kokos den här veckan och hade lite brådis.
      Fixar till det Direkt, tack snälla för att du så till ♡
      Kram Tessan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.