Chokladbollar med mjölkchoklad

Då var det dags för helg igen. Jag ”råkade” ha lite mjölkchoklad hemma i skåpet så det var utgångspunkten för bakningen den här helgen.
Chokladbollar borde bli gott med mjölkchoklad tänkte jag. Och det blev det.
Det är säkert någon som kommit på den här briljanta iden tidigare men för mig blev det något av en aha-upplevelse och de här kommer att göras många, många gånger hemma hos familjen Salmi 🙂
Chokladbollar med mjölchoklad:
100 gram smör
1,5 dl strösocker
2 msk starkt kaffe (kan bytas mot apelsinjuice)
100 gram smält mjölkchoklad
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
Kokos eller pärlsocker
Vispa smör och socker med elvisp och häll ner kaffet. Vispa ett tag till. Tillsätt kakao, vaniljsocker och  havregryn och fortsätt vispa till en smet. Smält chokladen över vattenbad och rör eller vispa snabbt ned den i smeten. Ställ i kylen ca 30 minuter så den stelnar lite innan du rullar bollar.
Rulla i kokos, pärlsocker, strössel, hackade nötter eller något annat kul. Med så här beutrala chokladbollar så passar nästan vad som helst. Jag tog några med kokos, några med pärlsocker och några med chokladströssel, så får gästerna själva välja vad de är sugna på.
Förvara i kylen eller frysen.
#chokladbollar #mjölkchoklad #delicatobollar

Save

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.