Chokladbollar med salted caramel och hasselnötter

chokladbollar salted caramel

Det är precis lika gott som det låter. Och väldigt enkelt att göra. Smöret är utbytt mod karamelliserad mjölk så inte behöver man vänta på att smöret ska bli mjukt heller :-). Jag rullade mina i hackade hasselnötter men tål man inte nötter så går det bra med kokos, strössel eller pärlsocker. Men det var väääldigt gott med hasselnötter.

Chokladbollar med salted caramel (ca 15 st):
1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 gram)
2 msk kakao
0,5-1 tsk flingsalt
5-6 dl havregryn

ca 50 gram hackade hasselnötter

Blanda karamelliserad mjölk, kakao och flingsalt i en skål. Börja med en halv tesked och smaka sedan av till den sälta du vill ha. Rör ner 5 dl havregryn och rör ihop. Rör sedan ner upp till en dl till så att det blir en lagon konsistens. Gör bollar som du sedan rullar i krossade hasselnötter. Förvara i kylen och är kalla.

Går bra att frysa.

PSX_20170702_085359

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.