Citronbiskvier

PSX_20170519_102829
Mmm… Biskvier är så gott!
Jag gjorde lemoncurd för ett par veckor sedan och hade en del kvar som jag kände att det var dags att göra av med nu. Biskvier kan bli rätt mäktiga så jag gör alltid mina i lite mindre format. Det går självklart att göra om dem till stora biskvier men tänkt då på att förlänga gräddningstiden.
Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. Spritsa eller klicka ut 30 små kakor på en plåten, ca 3,5 cm i diameter. Jag använder en medicinkopp med det måttet och ritar ut cirklar på pappret så blir det lättare att få alla lika stora.
Grädda 9-10 minuter. De ska bara få pyttelite färg. Låt svalna.
Lemoncurdsmörkräm:
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
3 dl florsocker
1 burk lemoncurd (ca 2 dl)
rivet skal av en citron
200 gram vit choklad
Vispa smör, äggula och florsocker tillsammans rätt länge, gärna upp till tio minuter.
Tillsätt lemoncurd och rivet citronskal. Rör ordenligt tills det är helt utblandat.
När bottnanrna svalnat så spritsar du ut krämen på kakorna. Jag prukar använda sprits och sedan jämna till med en kniv så det blir jämnt över hela kakan. Ställ kallt medans du smälter chokladen i vattenbad. Tänk på att gärna smälta chokladen i en smalare, djupare skål så blir det lättare att doppa.
Doppa ovansidan av biskvierna i chokladen och ställ på en plåt att stelna. Jag tog den chokladen som blev kvar och färgade gul och spritsade små snirklar runt om biskvierna.
Förvara i kylskåp eller frys.
PSX_20170519_102856
#biskvier #lemoncurd #citronbiskvier

2 Kommentarer

  1. Sanna säger:

    Har du något tips på om man inte vill använda mandel som botten? Ser supergoda ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.