CocoChoco Cookiecups

Nu är det Cookiecup time igen :-). Svägerska fyller år på lördag och jag tänkte hjälpa henne lite med födelsedagsbaket eftersom hon haft det lite väl stressigt på sista tiden. Jag ville göra något som skulle passa alla, gamla som unga som pyttesmå (även om jag kanske är lite tveksam till hur min 2,5-åring kommer se ut efter att ha ätit dom här). Cookicups går ju att fylla med vad som helst och idag har jag valt att gå på chokladbollstemat. Eftersom det ligger som fyllning i en kaka så har jag gjort den lite smetigare med en bas av kokos och kondescerad mjöl.
Och vet ni vad… Det tar faktiskt inta alls lång tid att göra ett gäng såna här. Ni hinner gott och väl till fredagsmyset.
 
Jag kallar dom CocoChoco Cookiecups. Säg det snabbt några gånger i följd om du vågar ;-).
 
CocoChoco Cookiecups (16 st):
100 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 dl kako
 
100 gram kokos
0,5 burk kondenserad mjölk
2 msk kakao
1,5 dl havregryn
 
Pärlsocker eller strössel
Börja med att göra fyllningen. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och gör 16 bollar. Ställ åt sidan i rumstemratur.
Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt. Vispa smör, socker och farin fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och forsätt vispa tills det är helt uppblandat.
Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en slät och fin deg. Rulla 16 bollar och lägg i formarna. Grädda 10-12 minuter. De ska spricka upp lite grann.
Låt svalna ett par minuter innan du trycker ner mitten på bollarna så det blir som en liten skål. Jag använde en sån där medicinkopp som man får med från apoteket. Det har man för det mesta hemma och den är helt perfekt i storlek.
Lägg en chokladboll i varje kopp och toppa med att trycka på lite pärlsocker. Förvara i kylskåp.
 
Och om du undrar vad du ska göra med den andra halvan av burken med kondencerad mjölk så har du två val. Antingen gör du en dubbel sats eller så bakar du de här godingarna ”kokosfyllda chokladcookies”
 
Följ gärna Tessanbakar på instagram



8 Kommentarer

  1. Anonym säger:

    Nästa kaka i min att-baka lista… Tror du att det funkar med smör istället för kondenserad mjölk? O så lite socker då.

    1. Tessanbakar säger:

      Allting funkar men det blir nog inte alls samma smak. kondenserad mjölk och kokos är som gjort för varandra 😉

  2. Anonym säger:

    Mums va goda dom ser ut 🙂 Måste testa dom nån gång

  3. Helen säger:

    Åhh vad de ser goda ut:) de måste jag testa någonm dag:)))

    1. Tessanbakar säger:

      Tack 🙂 gör det, de är som en lite lyxigare chokladboll som kladdar lite mindre när man äter dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.