Dadelbollar

Jag har varit skeptisk.  Mycket skeptisk till och med. Trots att jag gillar dadlar. Chokladbollar har liksom varit lite heligt, det kan man väl inte ändra på? Men test måste man ju och nu i adventstider känns det helt rätt till glöggen 🙂
Det är hur enkelt som helst att göra och det blev faktiskt jättegott. Vi gjorde bollarna igår och idag var de ännu godare. Dessa kommer vi göra ofta.
Dadelbollar:
10 urkärnade dadlar
1,5 dl cashewnötter
1,5 dl havregryn
2 msk starkt kaffe alternativt apelsinjuice
4 msk kakao
Kör cashewnötterna till nötmjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och kör i matberedaren tills den kommit ihop till en fast fin smet.
Forma bullar och rulla i vad du känner för. Till ungarna hade jag färgat kokos så de gjorde discobollar.
Själv rullade jag några i kokos och några i hackade hasselnötter. Sen doppade jag några av dem med hasselnötter på i lite vit choklad (lite socker dör vi inte av).
Rekommenderas verkligen!!

2 Kommentarer

  1. Julia säger:

    Har du några förslag på vad man kan byta ut nötmjölet mot? lever med en nötallergiker och undrar nu vad som är lämpligast att byta ut det till?

    1. tessanbakar säger:

      Jag skulle kunna tänka mig att kokosmjöl kan bli gott.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.