Bröd

Drömstadslimpa

psx_20160916_103515.jpg

Den här goda limpan fick jag smaka på Rörstrand kafé när jag var där på fikaresa förra hösten. Den heter Drömstadslimpan efter den stadsdel som skapades som en oas för Rörstrandarna en gång i tiden. Therese Shouman arbetar på Rörstrands kafé och det är hon som har skapat limpan med inspiration från sin mamma.
Som tur var så säljer de vykort med receptet på så nu kan även ni få ta del av det. Det här är enligt mig världens godaste matbröd.

Drömstadslimpan bakas med bikarbonat istället för jäst vilket gör den perfekt för såna som mig som tycker att det är såååå tråkigt att vänta på jäsningen 😉

Drömstadslimpan:
8 dl vetemjöl
3 dl fiberberikade havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrön
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
6 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader och smöra en form på 2 liter.
Blanda alla torra ingredienser ordentligt och tillsätt sedan sirap, sylt och yoghurt så det blir en kletig smet. Häll upp i formen och grädda i ca 45-50 minuter.

psx_20160916_103617.jpg

#drömstadslimpan #baka #utan #jäst

4 reaktioner på ”Drömstadslimpa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *