Gaffelkakor med kaffe och choklad

PSX_20170228_092427

Ibland vill man bara ha något litet som man kan plocka fram när man får besök eller något att komplettera fikat när man bjuder på tårta. Den här lilla kakan går snabbt och lätt att göra, den går bra att frysa (tinar på ett par minuter) och har en underbar smak av kaffe och choklad.

Gaffelkakor med kaffe och choklad (40 st):
200 gram smör
1 dl muskavadosocker
2 tsk malet kaffe
1,5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
50 gram hackad choklad

Sätt ugnen på 200 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Rör ihop smör, socker, kaffe och kakao. Tillsätt havregryn och mjöl och arbeta ihop till en deg. Till sist blandar du ner den hackade chokladen. Tänk på att inte överarbeta degen.
Rulla små bollar av degen och lägg på plåtarna. Tryck till dem med en gaffel i ett korsmönster.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna och servera till en kopp kaffe eller varm choklad. Eller till något annat 🙂

PSX_20170228_092547

Save

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.