Geishamaränger

Håll i hatten nu, för det här är riktigt, riktigt gott! Min lilla minsting Casandra blir 5 år på lördag och självklart ska det bjudas på kakor och tårta.
Den här marängen smaksätta med geisha och det är ju så underbart gott ♡
Perfekt komplement till en mastig tårta dessutom.
Geisha-maränger:

4 äggvitor
2 dl socker
100 gram Geicha choklad

Sätt ugnen på 100 grader. Smält geishan över vattenbad och ställ åt sidan för att svalna.
Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 8-10 minuter (ca 62-65 grader).
Ta sedan av skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Vänd försiktigt ner den smälta geishan i marängsmeten och rör max 2-3 gånger.

Klicka eller spritsa ut 12 maränger (storlek som en clementin ungefär) på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter.

Det är STOR beroendevarning på de här!
#maränger #geisha

1 Kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.