Alla hjärtans dag, Desserter, Midsommar, Nyår, Påsk

Hallon- och daimpannacotta

Hallon- och daimpannacotta

Nu är det snart dags att avsluta året. Och det måste man ju göra med stil :-).

Vad sägs om en fräsch hallonpannacotta tillsammans med en syndigt söt daimpannacotta, toppad med färska hallon och daimkross. Helt underbar dessert och perfekt till nyår och andra festliga tillfällen!!

Exra festligt blir det om man tippar glasen när pannacottan stelnar så man får ett snyggt och imponerande utseende på desserten.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Receptet ger 8 portioner.

Hallonpannacotta:
125 gram hallon (går bra med frysta)
5 dl grädde
0,5 dl socker
2 gelatinblad

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten (ca 5 minuter). Häll upp grädde, socker och hallon i en kastrull och koka ihop. Passera genom en sil så att blandningen blir slät.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna något innan du häller upp i glas (se bilden nedan för inspiration). Ställ i kylen och låt stelna ordentligt (minst 5-6 timmar) innan du gör daimpannacottan.

Daimpannacotta:
2 st dubbeldaim
5 dl grädde
2 gelatinblad

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten (ca 5 minuter). Häll upp grädde och hackad daim i en kastrull och koka ihop. Jag körde min daim i mixern så den blev till smulor, då går det snabbare för den att smälta helt. När daimen är helt uppblandad med grädden så krama du ur gelatinbladen och smälter ner dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna och häll sedan upp ovanpå hallonpannacottan. Ställ i kylskåp till den stelnat ordentligt, gärna ett dygn innan servering.

Toppa med färska hallon och hackad daim innan servering.

Fler festliga recept på desserter hittar du här.

20170109_123013

2 reaktioner på ”Hallon- och daimpannacotta

    1. Tack snälla Johanna! Ja den är både snygg och så tycker jag själv att det är toppen att den ska göras dagen innan. Samma dag brukar man ha nog att stå i ändå.
      Ha det bra, hoppas vi syns på bloggfika snart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.