Alla hjärtans dag, Baka i långpanna, Midsommar, Mjuka kakor, Påsk

Hallonmums

De här hallonmumsen är en av mina nya favoriter.  Kakan är helt galet god, mjuk, fräsch och saftig. Och glasyren!! Godaste glasyren någonsin. Den här måste testas.

Hallonmums:
150 gram smält smör
4 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 gram färska hallon.

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen. Smöra och bröa en långpanna (ca 25×30 cm) och häll på smeten.
Lägg sen på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut kakakan och låt kallna helt innan du häller på glasyren

Glasyr:
75 gram smör
50 gram vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker

Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills glasyren är helt slät. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker.

När kakan svalnat häller du över glasyren och strör över rikligt med kokos och låt stå tills glasyren stelnat något.
Dela i fyrkantiga bitar, ca 24 små eller 12 stora.

4 reaktioner på ”Hallonmums

    1. Jag har inte vågat testa men om man tar lite mindre än receptet och ser till att det rinner av riktigt ordentligt så borde det gå bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.