Småkakor

Jordgubbsmazariner till Alla hjärtans dag

wpid-psx_20160130_112658.jpg

Här hemma firar vi inte Alla hjärtans dag så jättemycket men vi brukar alltid äta något gott och jag fixar någon fika till kvällen.

Ett gott alternativ är de här goda jordgubbsmazarinerna. Receptet ger 12 mazariner.

Mördeg:
100 g smör
0,5 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Blanda ingredienserna till en jämn deg. Tryck ut i 12 formar och ställ på en plåt. Satsen är beräknad till mazarinformar så det blir lite fler när man gör i exempelvis hjärtformar som jag gjort här.

Mazarinfyllning:
200g mandelmassa
100g rumstempererat smör
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
6-8 jordgubbar
Blanda samman mandelmassan med hälften av smöret, när det är helt blandat arbetas resten av smöret in. Tillsätt ägget, och rör in det i smeten. Arbeta inte in för mycket luft, så använd inte elvisp. Smaksätt med vaniljsocker.
Mosa jordgubbarna och sila dem genom en tät sil. Saften som blir är till kristyren och den tjocka purén som blir kvar klickar du ut en liten klick längst ner i varje form. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 20-25 minuter, tills mazarinerna fått fin färg och gräddats rakt igenom. Låt svalna på galler.
Jordgubbsglasyr:
ca 2,5 dl florsocker
2 dl jordgubbar
När mazarinerna svalnat är det dags att göra kristyren.  Lägg florsockret i en skål och tillsätt 1-2 msk av jordgubbssaften, lite i taget. Blanda ihop till en lagom tjock glasyr och bred ut den över mazarinerna. Låt stelna och dekorera sedan mazarinerna efter tycke.
Jag dekorerade med lite blommor av sockerpasta.

2 reaktioner på ”Jordgubbsmazariner till Alla hjärtans dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.