Kanelbullar

Finns det egentligen något godare än nybakta kanelbullar? Kan meddela att det doftar sagolikt hemma hos familjen Salmi idag och diskbänken svämmar över av bullar och kransar.
Jag tänkte att jag skulle dela med mig av det receptet jag brukar använda mig av. Mjuka, saftiga och mycket smak av kanel.

Kanelbullar (40 st):
50 gram jäst
5 dl mjölk
200 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk salt
1,5 tsk kardemumma
12-15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
5 msk kanel

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37 grader blanda ut med jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Kör i maskin tills degen släpper kanten. Täck över degen med plastfolie eller en bakduk och lät jäsa 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i två delar. Kavla ut till en fyrkant och bre ut hälften av fyllningen. Vik degen dubbel och skär 20 remsor. Tvinna varje remsa, snurra till en bulle och lägg i bullformar på en plåt. Upprepa med andra Delen av degen.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller rörsocker och grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter och låt sedan svalna på galler.
Gör man en längd eller krans så kan man sänka värmen till 225 grader och grädda ca 15 minuter.

5 Kommentarer

  1. Ann-Christine säger:

    Hej,, gjorde dessa bullar, blev underbart porösa o med mycket smak, de godaste jag gjort,
    Tack Tessan

    1. tessanbakar säger:

      Tack snälla, det gör mig glad att höra ♡

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.