Bullar

Kardemummasnurror

Sitter just nu på bussen på väg till skolan och njuter av att det ser ut att bli en riktigt fin höstdag. Det har varit lite mycket regn och rusk nu så det är verkligen välkommet.

För mig är hösten synonymt med bullar. Jag vet inte riktigt varför men det känns mysigt med en riktigt god och gärna lite småvarm bulle när det börjar bli lite tydligare utomhus.

Idag bjuder jag på ett underbart recept på kardemummabullar. Måste ju passa på nu innan kanelbullarna tar över Internet om någon vecka ;-).

Det är inte mycket som slår en klassisk kardemummasnurra. Här är de penslade med smör och överströdda med socker.

Kardemummasnurror (40 st):
50 gram jäst
5 dl mjölk
200 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk salt
1,5 tsk kardemumma
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1,5 msk kardemumma

Smält smör, socker och kardemumma till topping.

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen.
Lägg i smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa 25 minuter.
Blanda smör, socker och kardemumma till fyllningen.
Kavla ut halva degen till en stor rektangel. Bred ut fyllningen och vik degen dubbel. Skär 20 remsor. Tvinna remsorna och snurra till bullar. Lägg i bullformar på en plåt. Upprepa med andra halvan av degen och låt jäsa ytterligare 25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Pensla bullarna med smält smör och strö över socker blandat med lite nystött kardemumma.

Save

Save

Save

8 reaktioner på ”Kardemummasnurror

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.