Midsommar, Påsk, Småkakor

Kokoskolakakor

Snittar är en väldigt tacksam kaka att baka. Det går snabbt, lätt och arbetsinsatsen är minimal, ändå blir det så gott.
De här kolakakorna får extra smak från den fylliga muscavadosirapen och den söta kokosen.

Kokoskolakakor (24 st):
100 gram rumsvarmt smör
1 dl rörsocker
3 msk muscavadosirap
2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör, socker och sirap med elvisp.
Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en bunke och vänd ner i smeten.
Arbeta till sist in kokosen i degen.
Dela degen i två bitar. Rulla till längder som du lägger på plåten och plattar till ordentligt.
Grädda i 12-15 minuter. Skär kakorna i snittar och låt svalna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *