Kokostoppar

PSX_20160911_204014

Det här är en riktig barndomsfavorit för mig. Minns att jag ofta önskade mig det när det var dags för finfika. Det känns som att den kanske har blivit lite bortglömd och så kan vi ju inte ha det. Därför bjuder jag här på ett klassiskt recept på kokostoppar.

Kokostoppar (12 st):

50 gram smör
2 ägg
1 dl strösocker
5,5 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör ner resten av ingredienserna. Låt sedan smeten svälla i ca 10 minuter.
Forma små toppar av smeten och sätt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, de ska bli lite gyllene. Låt svalna.

Jag gjorde mina lite mindre den här gången, då de skulle vara del av en kakbuffé. Ungefär i storlek som en chokladboll och då fick jag ihop 24 st som jag gräddade ca 10-12 minuter istället.

PSX_20160911_203923

#kokostoppar #kokoskakor

2 Kommentarer

  1. Syndrome säger:

    Hur bör jag förvara dom efter bakning? kan dom frysas? Har kokos tokiga familjemedlemmar så vore jättebra om det gick gömma dom i frysen 😉

    1. tessanbakar säger:

      Dom går bra att frysa. Se bara till att ta av locket när de ska tina så inte kondenserad gör dem klibbiga 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.