Godis, Högtider, Jul

Fudge med dulce de leche och pecannötter

wpid-psx_20151124_164616.jpg

I den här fudgen har jag samlat två av mina favoritingredienser, Dulce de leche och pecannötter. Pecannötterna har jag karamelliserat och saltat och det kompletterar fudgen perfekt.
Samanfattningen av den här fudgen blir; väldigt söt och väldigt, väldigt, väldigt god.

Fudge med dulce de leche och pecannötter:
100 gram pecannötter
1 dl rörsocker (eller strösocker)
0,5 dl vatten
1,5 tsk flingsalt

125 gram smör
4 dl brun farin (helst. Det går bra med annat socker också)
2 dl grädde
en nypa salt
1,5 dl Dulce de Leche
100 gram valfri mörk choklad
1 krm vanilpulver eller 2 tsk vanilsocker

Grovhacka och rosta nötterna lätt i en torr stekpanna. Lägg sedan nötterna åt sidan och mät upp socker, vatten och salt i stekpannan. Låt smälta ihop och puttra tills sockret är helt smält och det är bärnstensfärgat och har tjocknat lite. Dra av från plattan och blanda snabbt i nötterna. Lägg direkt ut på ett bakplåtspapper för att svalna och sedan hacka dem i lite mindre bitar.

wpid-20151124_220612.jpg

Klä in en form på ca 20×20 cm med pakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, grädde och en nypa salt. Låt koka upp och koka till ca 118 grader. Rör om ibland. Ta bort smeten från plattan och rör ner dulce de leche, vanilj, hälften av de hackade nötterna och chokladen.
Häll blandningen i formen och strö över resten pecannötterna och lite flingsalt. Låt svalna helt i kylen och skär sedan upp i bitar.

wpid-psx_20151124_165255.jpg

wpid-dsc02712.jpg

wpid-psx_20151124_165145.jpg

wpid-psx_20151124_164836.jpg

wpid-psx_20151124_164320.jpg

12 reaktioner på ”Fudge med dulce de leche och pecannötter

    1. Vad tokigt! Kokade du upp den tillräckligt högt i gradantalet? Det är det enda jag kan tänka mig.
      Hur länge har den stått i kylen? Kanske hjälper om den står några timmar extra? Om det inte löser sig så gör en fudgepaj av den. Gör ett pajskal av mördeg eller eller mixa kakor och smör (typ digestivebotten), tryck på fudgemassan och dekorera med paknnöter och ex Physalis. För den är så himla god så du får inte låta den förgås.
      Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *