Desserter

Kladdkaka med täcke av mjölkchoklad och saltlakrits

lakritskladdkaka

Ni vet väl om att det är lakritsdagen idag? Jag har ”firat” med att göra en ny kladdkaka med täcke av Marabou Black, mjölkchoklad med saltlakrits.
Den godaste maraboukakan om ni frågar mig.

Alla gillar ju kladdkaka :-). Klassisk, enkelt och gott.
Gillar du inte lakrits så byt ut mot valfri choklad.

Kladdkaka:
3 ägg
4 dl socker
2 dl mjöl
1 dl kakao
225 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Rör sedan ihop ägg, socker, mjöl och kakao. Häll sist ner smöret och rör till en jämn smet. Smöra en form med löstagbar kant (22-24 cm) och häll i smeten. Grädda i ca 30 min i 175 gr.

200 g mjölkchoklad med saltlakrits
0,5 dl grädde

Värm upp grädden utan att den kokar.
Hacka chokladen och lägg i den i grädden. Fortsätt värma på låg temperatur och rör tills allt har smält. Bred chokladen över kakan och låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.

#kladdkaka #lakrits #maraboublack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.