Magisk kladdkaka med kexchokladkrisp

Den här kladdkakan var en rent experiment. Jag hade verkligen ingen aning om hur det här skulle bli. Men eftersom jag bakade tre kladdkakor till makens jobb och visste att det egentligen skulle räcka med två så vågade jag chansa.
I smeten så har jag bytt ut lite av kakaon och sockret mot kondenserad chokladmjölk och i mitten av kakan har jag lagt ett lager med hackad kexchoklad.
Gott+gott= borde inte bli äckligt tänkte jag :-).
Och vet ni vad? Det blev det inte heller. Den här kakan kommer nog leva vidare ett bra tag misstänker jag.
Servera med grädde och ta gärna en bit till.
Magisk kladdkaka med kexchokladkrisp:
1 burk kondenserad chokladmjölk
200 gram smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 st kexchoklad a 55 gram
Topping:
200 gram mjölkchoklad
1 kexchoklad a 55 gram
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och socker. Smält smöret och blanda ihop med chokladmjölken och saltet. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten.

Blanda vaniljsocker, kakao och mjöl och sikta i smeten och blanda ihop. Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form på ca 24 cm. Hacka två st kexchoklad och strö ut över kakan. Häll på resten av smeten och se till att det täcker kexchokladen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.Medans kakan är i ugnen så hackar du chokladen och delar kexchokladen i bitar. När kakan kommer ut strör du direkt över chokladen och dekorerar med kexchoklad. Låt svalna något och förvara sedan i kylskåp.

Låt kakan stå till sig lite innan servering och servera med en klick grädde.

Förvaras i kylskåp och går bra att frysas.

10 Kommentarer

 1. Linda säger:

  Jag denna skapelse står i ugnen nu, längtar till kvällen så jag får sätta tänderna i den

  1. tessanbakar säger:

   Mmm!! Jag blir riktigt avundsjuk 🙂

 2. Nikaia säger:

  oh lord! ser riktigt god ut!!

 3. Pernilla säger:

  Ser himla god ut men frågan är var hittar man kondenserad chokladmjölk?eller du har köpt vanlig kondenserad mjölk o gjort chokladmjölk på?

  1. Tessanbakar säger:

   Det finns i de flesta affärer på samma ställe som den kondenserade mjölken 🙂

 4. Anonym säger:

  Men å, detta recept ska jag spara. Älskat kexchoklad 😀

  1. Tessanbakar säger:

   Då tror jag nog att du kommer gilla den här 🙂

 5. Anonym säger:

  Åh vad gott det där ser ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.