Desserter, Mjuka kakor

Magisk kladdkaka med kexchokladkrisp

Kladdkaka med kexchokladkrisp. Du hör ju hur gott det låter eller hur?
I mitten av kakan har jag lagt ett lager med hackad kexchoklad och resten har jag dekorerat med ovanpå.
Gott (kladdkaka) +gott (kexchoklad)= måste bli jättegott.
Och vet ni vad? Det blev det.
Den här kakan kommer nog leva vidare ett bra tag misstänker jag.
Servera med grädde och ta gärna en bit till.
Magisk kladdkaka med kexchokladkrisp:
200 gram smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 st kexchoklad a 55 gram
Topping:
200 gram mjölkchoklad
1 kexchoklad a 55 gram
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och socker. Smält smöret och blanda ihop med kakao och salt. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten.

Blanda vaniljsocker och mjöl och sikta i smeten och blanda ihop. Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form på ca 24 cm. Hacka två st kexchoklad och strö ut över kakan. Häll på resten av smeten och se till att det täcker kexchokladen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.Medans kakan är i ugnen så hackar du chokladen och delar kexchokladen i bitar. När kakan kommer ut strör du direkt över chokladen och dekorerar med kexchoklad. Låt svalna något och förvara sedan i kylskåp.

Låt kakan stå till sig lite innan servering och servera med en klick grädde.

Förvaras i kylskåp och går bra att frysas.

20 reaktioner på ”Magisk kladdkaka med kexchokladkrisp

    1. Varför frågar alla om kondenserad mjölk med chokladsmak? Jag har läst receptet flera gånger och hittar det ingenstans. Ursäkta dum fråga. Jag har dessutom sett receptet innan när du la ut det första gången, men antagligen inte läst kommentarerna.

      1. Hej Lotta. När jag gjorde det här receptet första gången så fanns det kondenserad chokladmjölk att få tag på nästan överallt. Nu har jag förstått att det inte är så vanligt längre så jag har bakat om receptet utan den och ersatt med större mängd kakao istället.

  1. Kan man byta ut den kondenserade chokladmjölken mot något annat? Jag har letat och letat men inte hittat någon matvarubutik som säljer det.

  2. Hej!

    Undrar också över det här med den kondenserad mjölken, måste man ha den? Hur mycket isåfall? För den står inte med bland ingredienserna…

    1. Hej. Jag gjorde om receptet för ett tag sedan och tog då bort den kondecerade mjölken. Nu har jag kollad igenom beskrivningen och rättat till där också. Jag ber om ursäkt för förvirringen <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.