Mjölkchokladsnittar

 
Jag tror inte att det finns någon som inte gillar den här kakan. Att den sen är superlätt att göra skadar ju inte heller. Gör inte misstaget att smaka på degen bara för då finns det risk att det inte blir riktigt lika många kakor som tänkt.
 
Mjölkchokladsnittar (24 st):
175 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
150 gram mjölkchoklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker mjukt.
Tillsätt sirap och vaniljsocker och cispa tills det blandats ut ordentligt. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner det i smeten. Hacka chokladen och knåda in det i degen.
Dela degen i två delar och forma rullar på plåten. Platta till dem lite grann och grädda i ca 15-20 minuterr. De är klara när de spruckit upp lite på ovansidan och fått lite färg. Håll koll för man vill aldrig övergrädda småkakor.
Låt svalna några minuter och dela sedan i snittar.
Förvara i kyl eller frys.
 

7 Kommentarer

  1. Alexandra säger:

    Underbart goda kakor! Gjort dom flera gånger.

  2. Kajsa säger:

    Så fiffigt och säkerligen supermumsigt!

    Jag tänkte tipsa dej om att vara med i min kaffetävling på bloggen, de hade vart jätteroligt om du var med! Läs mer hur du tävlar här:
    http://elvafika.se/2015/july/tavla-med-instagram-och-fa-chansen-att-vinna-kaffe.html
    Ha de bäst

  3. Maria säger:

    15-20 grader? Det kan väl inte stämma?

  4. Anonym säger:

    Åh vad gott 😀

    1. Tessanbakar säger:

      Tack! Ja , de är verkligen goda.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.