Jul, Mjuka kakor

Pepparkaks-cupcakes

Jag älskar verkligen december och alla tillfällen till bakning som det ger. De här mumsiga cupcakesen var mitt bidrag till caféförsäljningen på årets julshow i skridskoklubben men självklart roffade jag åt mig ett par innan så jag kan försäkra att de är preciiis så goda som de ser ut :-).

Pepparkaksmuffins:
100 gram rumsvarmt smör
2,5 dl farinsocker (brun farin strö)
2 ägg
1,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med muffinsformar.

Vispa smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget och vispa tills det är helt utblandat. Blanda kryddorna och bikarbonat med mjölet och rör ner i äggsmeten varvat med mjölken.
Fyll formarna till 2/3 och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Gör du minimuffins så grädda i stället i ca 15 minuter. Testa med en sticka för att se om de är klara.
Låt svalna helt innan du sätter på frostingen.

Cream cheese frosting:
50 gram rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram Philadelphiaost

Vispa först smör, florsocker och vaniljsocker (Det blir ganska torrt) och vispa sedan snabbt ner Philadelphiaosten.

Spritsa frostningen på de helt avsvalnade muffinsen. Dekorera gärna med lingon, jag tinade lite frysta lingon som jag sedan sockrade och strödde över. Se till att de är ordentligt tinade bara, så de inte börjar rinna.
Förvara i kylen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.