Godis, Högtider, Jul

Pepparkakstryfflar

PSX_20161119_161715

Dom här är så söta så man bara vill äta upp dem. Och det ska man ju 🙂

Dom här tryfflarna är helt perfekta till adventsfikat eller på julborden.

Pepparkakstryfflar:
0,75 dl vispgrädde
0,5 florsocker
25 gram smör
100 gram mörk choklad (ca 70 %)
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk nejlikor
1 tsk ingefära

Koka upp grädde och florsocker i en kastrull. Sänk sedan värmen och tillsätt smör och choklad och låt det smälta försiktigt. Ta av från plattan och rör ner kryddorna. Låt svalna och ställ sedan kastrullen i kylen i minst 2-3 timmar, gärna över natten, så att chokladblandningen hinner stelna.
Rulla lagom stora bollar och rulla dem kakao. Låt de sedan stelna helt i kylen igen.

Jag gjorde lite annorlunda den här gången och har ni pralinformar hemma så testa gärna för man slipper det värsta kletet 😉
Jag spritsade i smeten i pralinformarna så fort den svalnat, innan jag ställde in den i kylen för att stelna. Dagen efter är det bara att ta ut och rulla dem i kakao.

PSX_20161119_161854

PSX_20161119_161951

#julgodis #tryfflar #pepparkakstryfflar

4 reaktioner på ”Pepparkakstryfflar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.