Baka i långpanna

Pistagemazariner i långpanna

pistagemazariner

Det här är en av mina favoriter. Dels så smakar den väldigt gott men jag älskar även färgerna. Och så är den dessutom gjord i långpanna och det är alltid ett plus :-).

Pistagemazariner i långpanna:
(35-40 st)

Mördeg:
400 gram margarin
8 dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 st äggulor (spara äggvitorna till fyllningen)

Fyllning:
150 gram malda pistagenötter
2 dl mandelmjöl
3 dl socker
200 gram smält margarin
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 st ägg + 2 äggvitor

Glasyr:
4 dl florsocker
2 mask Hallonsaft / saften från silade hallon

Blanda ihop alla ingredienser till mördegen och låt den vila kallt i kylen en stund.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
Tryck ut mördegen i en smord långpanna, den vanliga standardstorleken, tror den är 30×40 cm och bred ut fyllningen över mördegen.
Grädda i nedre delen i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Passa den så att ytan inte blir för mörk, lägg i så fall ett bakplåtspapper över.
Blanda ihop florsocker och hallonsaft och späd eventuellt med kallt vatten till en lagom glasyr och färga den svagt rosa med karamellfärg.
Bred ut detta över den kalla kakan.

pistagemazariner2

#pistagemazariner #långpannekaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.