Polly-choco

 
Småkakor ska vara små. Så där så man kan baka några olika sorter och bjuda på. Fyra bett ska den max bestå av. Den här kakan är riktigt spröd chokladkaka med en seg mitten av polly och perfekt i storkeken. Vill man göra den större så går det bra, se bara till att stoppa i ett par extra pollys då 😉 
Polly-choco 24 st:
175 g smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
24 Polly av valfri sort
 
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner smöret i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över i smörskålen. Arbeta ihop till en deg.
Rulla sedan 24 bollar och placera ut i minimuffinsformar eller småbödsformar (använd gärna en minifuffinsform för finare kakor som ite flyter ut). Tryck ner en polly i varje boll. Grädda sedan i 10-12 minuter.
Låt svalna innan du äter. Godast rumstempererade men går alldeles utmärkt att förvara i kylen eller frysen.
 

6 Kommentarer

  1. Anonym säger:

    Så gott! 🙂

  2. Fani säger:

    Jättefin blogg och de här såg verkligen supergoda ut!

    1. Tessanbakar säger:

      Tack snälla du! Ja dom var precis i min smak 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.