Rabarber

Äntligen är det rabarbertider igen <3. Jag har precis köpt hem första omgången rabarber för i år och sitter och spånar på vad jag ska hitta på för kul med dem. Jag är lite inne på någon typ av bullar, vad tror ni om det?

Tills jag har bestämt mig så har jag iallafall samlat ihop mina rabarberfavoriter från bloggen så ni har att göra så länge ;-).

Annars sitter jag mest och njuter av våren just nu och av känslan att mina krafter sakta men säkert är på väg tillbaka. Jag är fortfarande sjukskriven och ska faktiskt inte börja jobba igen förrän i augusti så tills dess hoppas jag att både huvudet och kroppen är med i matchen igen. Många långa promenader blir det iallafall nu när vädret är lämpat för det. Ja, för jag erkänner, jag är ingen ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”-typ. Regnar det så sitter jag inne i den mån jag kan, så är det bara.

Men nog om det. Rabarber vad det ju vi skulle prata om :-). Nedan hittar du recept på två underbara rabarberpajer, en rabarbertosca och en saftig rabarberkaka. Ska jag utse någon favorit så är det nog pajen med marängtäcke men alla de här recepten är galet goda så gör en eller alla, vilket du än väljer så kommer du inte bli besviken.

rabarberpaj
Fantastisk rabarberpaj med mandel och maräng
Den här pajen vill du inte missa. Den här pajen FÅR du inte missa. Bottnen är gjord på mandelmjöl och påminner om en biskvibotten, så där seg och ändå lite krispig på samma gång <3
Ovanpå det, en rabarberkompott med smak av kanel och dulce de leche. Men varför sluta där? Vi slänger på ett täcke av söt, luftig maräng också.

 

 

Rabarberpaj1
Rabarberpaj med vaniljkräm
Det här är ett lite allt-i-ett recept. En paj med både rabarber och vaniljfyllning som gör den perfekt att ta med till stranden, på picknicken, till jobbet eller knytkalaset. Jag älskar verkligen rabarber och tycker om när den syrliga rabarbersmaken bryter av mot en lite sötare smak, som i det här fallet är vanilj från marsanpulvret.

 


Somrig Rabarbertosca
Här kommer mitt favoritrecept på toscakaka. Den är smaksatt med rabarber men det går självklart bra att byta till andra frukter eller bär efter årstid. Men nu är det som sagt rabarbersäsong så passa på att baka den här underbart somriga Toscan.

 


Kardemummakaka med rabarber
Kardemummakaka är nog en av världens mest tacksamma kakor. Den är superlätt att göra och den blir väldigt saftig och god. Den här har jag valt att göra lite säsongsbetonad genom att tillsätta  rabarber, kokta tillsammans med socker, kanel och kardemumma.

Save

Save

Save

3 Kommentarer

  1. Fanny säger:

    Men gud så gott! Kombinationen rabarber, mandel och maräng låter ju helt oslagbart! 🙂

    1. tessanbakar säger:

      Tack snälla du, det ÄR det 🙂 >3

    2. tessanbakar säger:

      Tack snälla du, det ÄR det 🙂 >3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.