Alla hjärtans dag, Jul, Mjuka kakor, Nyår, Påsk

Saftiga chokladmuffins

Chokladcupcakes bjöd jag på när klassen hade julfest och då använde jag mig av det här fantastiska receptet. De blir extra mäktiga och goda med lite hackad choklad i smeten och vill man göra dem lite festliga nu till nyår så spritsar man på frosting och dekorerar men de är helt underbart goda precis som de är 🙂

Jag har dekorerat mina med stjärnor i sockerpasta och silverpulver som jag hittde på Willys sist vi var och handlade.

Chokladcupcakes (12 st):
125 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 st ägg
2 dl mjölk eller grädde (eller blandat)
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
150 gram hackad choklad (mörk, ljus eller blandad)

Sätt ugnen på 200 grader och förbered en muffinsplåt med 12 formar.
Börja med att vispa ihop socker och smör. Tillsätt äggen ett och ett och se till att de blir ordentligt invispade. Tillsätt sedan grädde/mjölk, lite i taget tills det är en jämn smet.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikte ner i smeten.Blanda försiktigt tills det inte finns några klumpar. Rör allra sist ner den hackade chokladen. Se hela tiden till att röra försiktigt.
Fyll formarna till ca 2/3, gärna med sprits så slipper du kladd och spill. Fyll bara upp en plastpåse, klipp ett ordentligt hål längst ner och spritsa ut i formarna. Grädda i ca 20 minuter. Testa med sticka men tänk på att de ska vara lite kladdiga.

Frosting:
50 gram rumsvarmt smör
4 dl florsocker
0,5 dl kakao
100 gram philadelphia

Vispa smör, kakao och florsocker. Tillsätt Philadelphian och vispa till en jämn frosting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.