Desserter, Högtider, Midsommar

Sagolik sommarpaj

sagolik Sommarpaj1

Den här pajen är superenkel att göra, går att äta varm eller kall, med eller utan tillbehör. Den perfekta sommarpajen med andra ord. Jag har fyllt min med jordgubbar och rabarber och det är det som anges i receptet men här får säsongen styra tycker jag. Längre fram i sommar med hallon och blåbär och kanske med äpplen och kanel till hösten.

Men nu är det självklart jordgubbar och rabarber som  gäller!!

Pajdeg:
200 gram smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Arbeta ihop degen snabbt i matberedaren eller för hand. Lägg hälften i pajformen och platta till. Spara hälften till topping

Fyllning:
500 gram rabarber
500 gram jordgubbar
3 msk marsanpulver
2 msk smör
1 dl socker

Sätt ugnen på 200 grader.
Rensa rabarber och jordgubbar. Dela rabarberna i småbitar och lägg i en kastrull tillsammans med socker och smör. Koka upp och låt puttra några minuter. Dra sedan av från plattan och rör ner marsanpulvret. Bred ut ovanpå pajdegen och lägg sedan på jordgubbarna.

sagolik Sommarpaj2

Smula ut resten av degen ovanpå och grädda 25 minuter.

Låt svalna något innan servering. Fantastiskt gott med en bit glass till.

sagolik Sommarpaj3

#sagolik #sommarpaj #jordgubbspaj #rabarberpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.