Småkakor

Sega diamcookies

Daim är så gott. Det är ett sånt godis jag kan bli vrålsugen på och då MÅSTE jag ha daim. Det är dessutom väldigt gott att baka med. Den här gången hade jag varit och köpt små daimkulor som jag tänkte att jag borde kunna få in i några kakor på något sätt. Så jag letade upp mitt favoritrecept på cookies och gjorde om det lite så det skulle passa.
Resultatet: Sega, goda, knäckiga, (jätteonyttiga) cookies som passar när som helst, var som helst och till vad som helst. 
Det här blev en kaka utöver det vanliga och jag längtar redan efter en till trots att jag nyss provsmakade den.
En riktig vinnare med andra ord.
Går snabbt och lätt att slänga ihop också. Så det finns inga ursäkter, bara sätt i gång och baka :-).
Jag satte barnen på att baka dessa medans jag testade nya chokladbollar och Elwira och hennes kompis klarade de här alldeles utmärkt med lite tips från coachen (mig). Så de här är kanon att baka tillsammans med barnen hemma. Eller själv :-).
 
Sega diamcookies ca 20 st:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl farinsocker

3 dl vetemjöl
3 dl havregryn

1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt 

1 påse (100 gram) daimkulor eller motsvarande mångd hackad daim

 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rumsvarmt smör, socker och farinsocker. Blanda vetemjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten tillsammans med havregrynen. Blanda i resten av ingredienserna och rör ihop till en tjock smet. Forma smeten till bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda i 175 grader 8-10 minuter.

4 reaktioner på ”Sega diamcookies

  1. Hur många kakor blir det ungefär? Tänkte så jag vet ungefär hur stora bollar jag ska sikta på. Låter underbart gott så kanske blir att testa nu i veckan då jag tänkt baka lite med sonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.