Desserter

Semmelkladdkaka

semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka.

Jag har aldrig varit jättejätte förtjust i semlor. Jag äter en om året och tycker det är helt ok, det handlar väl egentligen mest om att jag tycker det finns så mycket annat som är godare.
Men nu har det ju kommit så många nya varianter baserade på semlan så nu finns det ju faktiskt nått för mig också. Den här semmelkladdkakan till exempelt är ju helt himmelsk.

Och det finns ingen anledning att inte testa för den tar bara 10 (!!) minuter att röra ihop. Sen in i ugnen och efter det svalna. Jag rörde ihop min medans pastan kokade och sedan hade den svalnat lagom till kvällsfikat :-).

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Semmelkladdkaka;
150 gram smält smör
2,5 dl mjöl
2,5 dl socker
0,5 msk vaniljsocker
100 gram riven mandelmassa
0,5 tsk salt
0,5 msk nystött kardemumma
3 ägg

Florsocker till dekoration

Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en springform (22-24 cm) Och lägg bakplåtspapper på bottnen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ihop dem ordentligt. Tillsätt det smälta smöret, äggen och mandelmassan och rör sedan ihop till en smet. Häll över i en formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter . Låt kallna, sikta över florsocker och servera med vispad grädde.

wpid-psx_20160121_214055.jpg

wpid-psx_20160121_214155.jpg

Fler goda desserter hittar du här

19 reaktioner på ”Semmelkladdkaka

  1. Så otroligt god! Uppskattades av alla i familjen utom sonen som hellre väljer en kanelbulle (i alla lägen).
    Däremot att doppa kanelbullen i grädde är tydligen helt okej :).

  2. Hej!
    Jag blev sugen på att baka denna, men jag ska göra till 40 personer och gör då i långpannor. Hur många personer skulle du säga att ditt recept räcker till? 🙂

  3. I dag har jag testat semlekladdkakan for första gången men med mandelmjöl för jag hadde igen mandelmassa! Den blev inte kladdig men god smak????Hadde den inne i 20 min. ????

    1. Det var en läsare som berättade att hon använt mandelmjöl istället och att det blev gott. Inte lika kladdigt dock men om man blandar ut mandelmjölet med lite mjölk så kan det nog bli bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.