Småkakor

Små Kolabiskvier

kolabiskvier

Små kolabiskvier som är helt oemotståndeliga.
Biskvier är gott. Kola är gott. Kolabiskvier är väldigt, väldigt gott 🙂 Som vanligt så har jag gjort små biskvier. Vill man ha stora så gör man 12 st istället och gräddar någon minut längre.

Det kan vara lite kladdigt att göra biskvier men det är absolut inte så svårt, så våga testa det är definitivt värt det.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. Spritsa eller klicka ut 30 små kakor på en plåten, ca 3,5 cm i diameter. Jag använder en medicinkopp med det måttet och ritar ut cirklar på pappret så blir det lättare att få alla lika stora.
Grädda 9-10 minuter. De ska bara få pyttelite färg. Låt svalna.

kolabiskvier

Kolakräm:
150 gram dulce de leche
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
1 dl florsocker

150 gram mörk choklad

Vispa smör, äggula och florsocker tillsammans rätt länge, gärna upp till tio minuter. Tillsätt sedan dulce de leche eller karamelliserad mjölk och vispa till en slät kräm.

När bottnarna svalnat så spritsar du ut krämen på kakorna. Jag brukar använda sprits och sedan jämna till med en kniv så det blir jämnt över hela kakan. Ställ kallt (gärna i frys) medans du smälter chokladen i vattenbad. Tänk på att görna smälta chokladen i en lite smalare, djupare skål så blir det lättare att doppa.
Doppa ovansidan av biskvierna och ställ kallt tills chokladen stelnat.
Förvara i kylen eller frysen.

För att slippa en del av kladdet så brukar jag använda mig av en dessertgaffel som jag ”spetsar” kakan underifrån med. På så vis kan jag doppa ner kakan utan att doppa fingrarna också 🙂

Recept på fler goda biskvier hittar du HÄR.

3 reaktioner på ”Små Kolabiskvier

  1. […] Bakamederika.blogg.se – Rocky Road Cookie Cake. American cookies med marshmallows. Apelsintryffelbiskiver. Elegant budapestbakelse med clementinglasyr (glutenfri!) Snilleskök – Marshmallow bars. Klassisk, seg Kladdkaka i Långpanna. MindenegybenBlog. Glutenfri Bullkaka! Hallonbakelse med Dulce de leche. Marknadsnougat – i Köket med Anders. Saftig morotskaka – Mama Alexandra's. Smörgåstårtbotten. Små Kolabiskvier | Tessanbakar. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.