Småkakor

Små Kolabiskvier

Biskvier är gott. Kola är gott. Kolabiskvier är väldigt, väldigt gott 🙂 Som vanligt så har jag gjort små biskvier. Vill man ha stora så gör man 12 st istället och gräddar någon minut längre.

Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. Spritsa eller klicka ut 30 små kakor på en plåten, ca 3,5 cm i diameter. Jag använder en medicinkopp med det måttet och ritar ut cirklar på pappret så blir det lättare att få alla lika stora.
Grädda 9-10 minuter. De ska bara få pyttelite färg. Låt svalna.

Kolakräm:
150 gram dulce de leche
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
1 dl florsocker

150 gram mörk choklad

Vispa smör, äggula och florsocker tillsammans rätt länge, gärna upp till tio minuter. Tillsätt sedan dulce de leche (eller kokad sötad kondenserad mjölk) och vispa till en slät kräm.

När bottnarna svalnat så spritsar du ut krämen på kakorna. Jag prukar använda sprits och sedan jämna till med en kniv så det blir jämnt över hela kakan. Ställ kallt (gärna i frys) medans du smälter chokladen i vattenbad. Tänk på att görna smälta chokladen i en lite smalare, djupare skål så blir det lättare att doppa.
Doppa ovansidan av biskvierna och ställ kallt tills chokladen stelnat.
Förvara i kylen eller frysen.

1 reaktion på ”Små Kolabiskvier

  1. […] Bakamederika.blogg.se – Rocky Road Cookie Cake. American cookies med marshmallows. Apelsintryffelbiskiver. Elegant budapestbakelse med clementinglasyr (glutenfri!) Snilleskök – Marshmallow bars. Klassisk, seg Kladdkaka i Långpanna. MindenegybenBlog. Glutenfri Bullkaka! Hallonbakelse med Dulce de leche. Marknadsnougat – i Köket med Anders. Saftig morotskaka – Mama Alexandra's. Smörgåstårtbotten. Små Kolabiskvier | Tessanbakar. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.