Okategoriserade

Sockerfri gräddtårta

PSX_20170422_110411

Det här tårtan gjorde jag till Emmas dotter Isadora när hon firade sin 1-årsdag nu i helgen. Den är helt sockerfri och innehåller endast lite sötningsmedel i bottnarna. Perfekt om man vill erbjuda de små en god tårta utan att de får i sig onödigt socker.

Botten:
5 ägg
2 dl sötströ
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en 20 cm bakform. Antingen smöra och bröa eller klä den invändigt med smörat bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner lite i taget. Blanda försiktigt till smeten är slät.
Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. känn efter med en sticka att den är helt gräddad innan du tar ut den.

Fyllning:
1 banan
200 gram jordgubbar
7 dl grädde

Lägg banan och jordgubb i en skål och mixa till en puré. Vispa grädden.

Dela tårtbottnen i tre delar när den har svalnat helt. Bred på ett lager puré. Blanda 2 dl grädde med någon dl av purén och bred på hälften. Lägg på nästa del av bottnen och upprepa fyllningen. Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan med ett tunt lager grädde. Lägg resten av grädden i en spritspåse och spritsa tårtan med rosor eller något annat valfritt mönster. Jag färgade min grädde lite rosa men det är helt valfritt.

Skulle det bli någon puré över så häll upp i glassformar och lägg in i frysen. Sommarens godaste och nyttigaste glass.

PSX_20170422_110521

2 reaktioner på ”Sockerfri gräddtårta

    1. Hej. Tack för att du uppmärksammade det. Jag har bytt ut det mot anpassad mängd vaniljpulver istället.
      Önskar dig en fin dag <3 Kram Tessan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.