Högtider, Midsommar, Tårtor

Tårta med färska bär och kolagrädde

Den här tårtan är både enkel och väldigt god. Perfekt blandning av fräscha bär och söt kolagräde.

Tårtbotten ”Tre lika”:
5 ägg
Socker (ca 2,5 dl)
Vetemjöl/potatismjöl (ca 1,25+1,25 dl )
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Knäck äggen i ett glas, häll upp samma mängd socker i andra glaset och i tredje glaset tar du hälften mjöl och hälften potatismjöl. Blanda ner bakpulver och vaniljsocker med mjölet och blanda ordentligt.
Häll upp ägg och socker i en bunke och vispa fluffigt (ca 10 minuter). Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ner tills allt är blandat. Klä en form (ca 20 cm) med bakplåtspapper som sticker upp lite över kanten och häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ungnen i ca 30-40 minuter. Kolla med en sticka att den är klar. Låt svalna och dela sedan i 3 delar.

trelikatårtbotten

Fyllning:
Hallonsylt
4 dl grädde
Jordgubbar

Vispa grädden rätt hårt och blanda i en dl hallonsylt. Dela bottnen i tre delar. Bred ut ett lager hallonsylt och sedan hälften av hallongrädden. Skiva upp jorgubbar och lägg på. Upprepa med nästa lager och lägg på översta delen av tårtbottnen. Plasta in och låt stå i kylen ett par timmar eller över natten.

Kolagrädde:
1 burk kokad kondencerad mjölk eller färdig dulce de leche.
4 dl grädde

Koka den kondenserade mjölken i sin burk i 2,5 timme eller använd färdig dulce de leche.
Vispa grädden hårt och rör ner kolakrämen. Om du använder elvisp så kör inte för länge då grädden kan bli rinnig.

Täck hela tårtan med kolagrädde och toppa med färska bär.

2 reaktioner på ”Tårta med färska bär och kolagrädde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.