Tigerkaka

PSX_20170416_170228

Tigerkaka är en riktig klassiker. En sån kaka som man aldrig tröttnar på. Det är dessutom den enda kakan svärfar kan lockas att äta så den bakas lite då och då här hemma ;-).

Tigerkaka :
200 gram smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget, se till att ägget är helt inne i smeten innan du tillsätter nästa. Blanda mjöl, bakpulver och vanilkjsocker och sikta ner varvat med mjölken. Rör tills allt är blandat.

Häll hälften av smeten i en annan skål och sikta ner kakaon. Smöra och bröa (ströbröd eller kokos) en sockerkaksform. Varva den ljusa och den mörka smeten i formen. Jag brukar hälla i den ljusa först och sen häller jag upp chokladsmeten i en spritspåse och spritsar ner lite här och var i tjusiga mönster.

Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att den är helt klar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.