Vaniljrutor i långpanna

Vaniljrutor1

Mmm.. Det här blev ju väldigt gott måste jag säga! Dom här goda vaniljrutorna är enkla att göra och påminner smakmässigt lite om vaniljhjärtan.

Vaniljrutor (24 st):
300 gram smör
6 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 ägg
250 gram kesella vanilj (1 burk)
1 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper.

Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan. Smula sedan resten av degen ovanpå fyllningen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter min. Pudra över florsocker precis före servering.

vaniljrutor2

vaniljrutor3

#vaniljrutor #vaniljhjärtan #långpanna

4 Kommentarer

  1. Sarah säger:

    Istället för kesella, går det bra med färsk ost? Philadelphia?
    Mvh S

    1. tessanbakar säger:

      Hej! Ursäkta sent svar. Jag tror inte att det blir så bra i just det här receptet.

  2. Anita säger:

    Går det bra att frysa?

    1. tessanbakar säger:

      Det går alldeles utmärkt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.