Desserter, Mjuka kakor

Vit chokladkladdkaka med Lindt-kulor

Den här vita kladdkakan är piffad med smaksatt vit choklad. Jag valde Lindts kulor med smak av strawberries & cream men de har massa goda varianter så det är bara att ta dem som passar just dig.

Vit chokladkladdkaka med Lindt-kulor:
2 ägg
2 dl socker
100 gram smör
100 gram vit choklad
2,5 dl vetemjöl
Skal och saft från en lime

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar och rör till en jämn smet. Rör sedan ner chokladblandningen i äggsmeten. Riv skalet av en lime, endast det gröna skalet ska komma med, och pressa ut saften. Blanda ner i smeten. Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 22 cm. Jag “bröade” med kokos och det passade jättebra till de här smakerna. Tryck ner halverade lindtbollar och grädda i ca 12-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska bara få pyttelite färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den. Servera kladdkakan med lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite limeskal

Låt gärna kakan stå till sig innan servering.

Förvaras i kylskåp.

 

14 reaktioner på ”Vit chokladkladdkaka med Lindt-kulor

    1. Svårt stt säga. Det viktigaste är såklart ett bra innehåll och fina bilder. Sen beror det ju på vad man skriver om. Min blogg är en ren receptblogg och den började växa när jag hittade rätt sociala medier att sprida mina recept. Jag har bla en egen facebooksida och sen hänger jag lite i en bakgrupp.
      Våga sprida bloggen är iallfall viktigt. Det är ingen som hittar en om man inte talar om att man finns.
      Lycka till !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.