Häxfingrar – Baka till halloween

wpid-psx_20151014_234627.jpg

Nu närmar sig hösten roligaste ”högtid”. Halloween har väl aldrig varit roligare än nu och jag blir nästan lite avundsjuk på att det inte firades när jag var liten.

Här hemma ska vi bulla upp med massa spökiga godsaker ifall någon vågar sig hit och hälsa på.

Ett måste på Halloween-kakbordet är väl de här otäcka häxfingrarna. Ett väldigt enkelt recept där fokus ligger på att få till utséendet så de ser riktigt gamla och ruttna ut 😉 .

 Häxfingrar (24 st):

1,5 dl socker

3 tsk vaniljsocker

2 ägg

100 gram rumsvarmt smör

någon droppe grön pasta- eller karamellfärg

1 tsk kakao

4,5 dl vetemjöl

Skållad mandel

ca 2 msk kakao till dekoration

Blanda först socker, vaniljsocker och 1 ägg + en äggula (spara vitan) ordentligt. Tillsätt det mjuka smöret och den gröna färgen. Bara lite färg, syftet är inte att de ska bli gröna utan att de tillsammans med kakaon ska ge en riktigt sunkig färg. Tillsätt mjöl och kakao och blanda till en kakdeg. Plasta in degen och lägg i kylen en timme.

Sätt ugnen på 175 grader.

Dela degen i 24 bitar och forma fingrar, mer eller mindre krokiga och knotiga. Gör skåror med en kniv så de ser riktigt gamla och rynkiga ut. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med äggvitan. Tryck fast en skållad mandel längst ut på varje finger. Ställ plåten kallt i ca 10 minuter för att minska risken att de flyter ut. Grädda 10-12 minuter tills de får lite, lite färg och låt dem sedan svalna något. Måla dem med kako tills de ser lagom läskiga ut!!

häxfingrar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.