Mjuka kakor, Småkakor

Noblessekakor

Jag tröttnar aldrig på Noblessekakor ♡.

Den smakar lite som en minikladdkaka. Fast godare :-). Och med noblesse på toppen. Så. Galet. God. Mina står och svalnar just nu och jag kan inte ens besriva hur gott det luktar.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Noblessekakor (15 st):
175 gram smör
100 gram smält, mörk choklad.
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg

Sätt ugnen på 200 grader och placera ut aliminiumformar på en plåt.
Smält smöret och chokladen tillsammans i en kastrull.
baka
Låt svalna lite och knäck i äggen. Rör ordentligt men vispa ej. Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en bunke och rör ner i chokladsmeten.
Klicka ut smeten i formarna och grädda ca 12 minuter (inte för länge).

Noblessekakor

Lägg en noblesse på varje kaka direkt du tagit ut plåten ur ugnen.

Noblessekakor

Här hittar du fler goda recept med choklad

Advertisements

11 reaktioner på ”Noblessekakor

  1. Hejsan!

    Jag undrar bara angående dessa noblesskakor om man kam servera dem direkt efter att man tagit ut dem ur ugnen och lagt på noblessbitarna eller man ska vänta lite tills dem svalnat??

    Tack på förhand
    Mvh/Josefine

  2. Hej!
    Hur förvarar du dessa efter bakning? Kylskåp? Och isåfall hur länge ska de stå framme innan man äter?
    Brukar du servera ngt till eller är de goda som de är? Tack !

    1. Kylen eller frysen funkar bra. De ska gärna vara rumstempererDe när man äter dem så gärna nån halvtimme innan servering. Jag brukar bjuda på dem som de är men man kä gärna Servera den som en minikladdkaka med lite grädde till 🙂
      Kram Tessan

  3. Tack för supergott recept! En liten fundering bara… Har nu gjort dessa vid fyra tillfällen och vid samtliga tillfällen så har smöret skurit sig och lagt sig som en hinna överst på kakorna efter att ägg och torrvarorna blandats i den smälta, avsvalnade choklad- och smörblandningen… Vi följer receptet till punkt och pricka, så förstår inte varför det blir så?! Ska det vara så eller har du något tips på hur vi ska göra för att smöret inte ska skära sig? Tack på förhand!

    1. Det är viktigt att smöret/chokladen hinner svalna hyfsat och sedan du ser att det första äggen är ordentligt inblandat innan du rör i det andra. Det är det jag skulle kunna tänka mig kan ha gått snett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.