Västerbottensmuffins

De här goda muffinsen är perfekta både till midsommar, till kräftkalaset eller vilket buffébord som helst :-).
Västerbottensmuffins (12 st):
7 dl Siktat dinkelmjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 gram riven västerbottenost
3 ägg
3 dl filmjölk
0,75 dl rapsolja
Pumpakärnor
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg, filmjölk och olja lite lätt i en bunke. Blanda dinkelsikt, bakpulver och salt i en annan bunke. Häll äggblandningen och den rivna osten (spara lite till topping) över de torra ingredienserna och rör till en tjock smet.
Fördela smeten i muffinsformar eller i muffinsplåt, strö över lite pumpakärnor och ost.
Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen.

Save

6 Kommentarer

  1. Tessanbakar säger:

    Jag hjälper gärna till om jag kan 🙂 Min mail står på bloggen. Börja med att söka efter choklad på bloggen så kanske du får lite tips där.

  2. Emma säger:

    Hejsan! Kul med något annat än paj på skivan ☺️ Tror du att dom går bra att frysa?
    Mvh Emma

    1. Tessanbakar säger:

      Dom går jättebra att frysa 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.