Dumlesnittar

PSX_20170809_191008

Idag bakade jag de här underbara Dumlesnittarna. Inspirationen kom från mina Geishasnittar som jag gjorde för ett tag sedan. Och från en påse dumle i skafferiet ;-).

Ibland är det kanske inte så dumt med regniga dagar.

Dumlesnittar (ca 30 st):
200 gram rumsvarmt smör
1 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
30 st Dumle (ca 250 gram)

Rörsocker

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Arbeta ihop socker och rumsvarmt smör och rör sedan i sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i tre delar och rulla längder som du plattar ut på plåten. Lägg en rad med Dumle på varje längd och vik upp kanterna så de möts på toppen. Platta till och försök se till att degen går ihop ordentligt.
Strö över sockret och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna något och skär upp i snittar.

DSC06108

PSX_20170809_191045

#dumlesnittar #dumlekakor

Save

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.