Småkakor

Dumlesnittar

Underbara Dumlesnittar som är inspirerade av mina Geishasnittar som jag gjorde för ett tag sedan. Och från en påse dumle i skafferiet ;-).

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Dumlesnittar (ca 30 st):
200 gram rumsvarmt smör
3 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
30 st Dumle (ca 250 gram)

Rörsocker

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Arbeta ihop socker och rumsvarmt smör och rör sedan i sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i tre delar och rulla längder som du plattar ut på plåten. Lägg en rad med Dumle på varje längd och vik upp kanterna så de möts på toppen. Platta till och försök se till att degen går ihop ordentligt.
Strö över sockret och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna något och skär upp i snittar.

Dumlesnittar

Dumlesnittar

#dumlesnittar #dumlekakor

Save

Advertisements

9 reaktioner på ”Dumlesnittar

  1. När jag gjorde detta recept så blev degen alldeles smulig, gick inte alls att arbeta med. Tillslut efter 1 timmes ilska i köket så fick jag ihop det med dumlen. Nu har dom varit i ugnen i 15 min men inget har hänt, degen ser likadan ut som när jag stoppade in dom. Förstår verkligen inte vad som gått så fel 🙁 Hoppas dom snackar gott i alla fall

    1. Var smöret ordentligt rumsvarmt när du gjorde degen? Det är det enda jag kan tänka mig utifrån din beskrivning. Är smöret kallt så blir det en smuldeg istället och då tar det också betydligt längre tid att grädda.
      Det är också viktigt, som med alla dagar med mjöl i, att mjölet inte är packat i måttet för då blir degen för torr.
      Hoppas att mitt svar hjälpte något <3

  2. Gjorde dessa i Tisdags, så fantastiskt goda.
    Alla som har smakat på dem har velat ha receptet. Extra kul att min super kräsna kr åring tyckte det var det godaste jag hade bakat någon gång. Har även tipsat om ditt konto. Så mycket gott, Tack 🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.