Småkakor

Hallonbiskvier

Här kommer ett recept på underbart somriga biskvier med hallon. Fyllningen till de här kan vara den godaste smörkrämen jag någonsin smakat.

Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. Spritsa eller klicka ut 30 små kakor på en plåten, ca 3,5 cm i diameter. Jag använder en medicinkopp med det måttet och ritar ut cirklar på pappret så blir det lättare att få alla lika stora.
Grädda 9-10 minuter. De ska bara få pyttelite färg. Låt svalna.

Hallonsmörkräm:

200 gram rumsvarmt smör
1 äggula
4 dl florsocker
4 dl hallon (frysta går bra) + 0,5 dl socker
1 msk hallonpulver
(Hallonkok+hallonpulver kan bytas ut mot 1,5 dl hallonsylt)

200 gram vit choklad

Koka upp hallon och socker i en kastrull och låt det koka ihop några minuter. Da av från plattan för att svalna.
Vispa smör, äggula och florsocker tillsammans rätt länge, gärna upp till tio minuter.
Sila bort vätskan från hallonen och tillsätt purén som är kvar tillsammans med hallonpulvret (eller använd hallonsylt). Rör ordenligt tills det är helt utblandat.

När bottnarna svalnat så spritsar du ut krämen på kakorna. Jag prukar använda sprits och sedan jämna till med en kniv så det blir jämnt över hela kakan. Ställ kallt medans du smälter chokladen i vattenbad. Tänk på att görna smälta chokladen i en lite smalare, djupare skål så blir det lättare att doppa. Jag färgade min choklad rosa och pudrade över lite hallonpulver på toppen.
Doppa ovansidan av biskvierna och ställ kallt tills chokladen stelnat.
Förvara i kylen eller frysen.

#biskvier #hallonbiskvier

43 reaktioner på ”Hallonbiskvier

    1. finns att köpa på en del webbutiker bla lyckasmedmat.se
      sen har Lagerhaus börjat med frystorkade hallon och dem kan man mortla till hallonpulver.
      Går att göra utan men jag tyckte det blev jättestor skillnad med pulvret i.

  1. Hej!
    Jag är inne på min andra omgång, allt blir gott och fint ändan tills jag ska färga min choklad, vitblock och röd karamellfärg stelnar.. tips?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.