Hallonbiskvier

hallonbiskvier
Här kommer ett recept på underbart somriga biskvier med hallon. Fyllningen till de här kan vara den godaste smörkrämen jag någonsin smakat.
Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. Spritsa eller klicka ut 30 små kakor på en plåten, ca 3,5 cm i diameter. Jag använder en medicinkopp med det måttet och ritar ut cirklar på pappret så blir det lättare att få alla lika stora.
Grädda 9-10 minuter. De ska bara få pyttelite färg. Låt svalna.
Hallonsmörkräm:
200 gram rumsvarmt smör
1 äggula
4 dl florsocker
4 dl hallon (frysta går bra) + 0,5 dl socker
1 msk hallonpulver
(Hallonkok+hallonpulver kan bytas ut mot 1,5 dl hallonsylt)
200 gram vit choklad
Koka upp hallon och socker i en kastrull och låt det koka ihop några minuter. Da av från plattan för att svalna.
Vispa smör, äggula och florsocker tillsammans rätt länge, gärna upp till tio minuter.
Sila bort vätskan från hallonen och tillsätt purén som är kvar tillsammans med hallonpulvret (eller använd hallonsylt). Rör ordenligt tills det är helt utblandat.
När bottnarna svalnat så spritsar du ut krämen på kakorna. Jag prukar använda sprits och sedan jämna till med en kniv så det blir jämnt över hela kakan. Ställ kallt medans du smälter chokladen i vattenbad. Tänk på att görna smälta chokladen i en lite smalare, djupare skål så blir det lättare att doppa. Jag färgade min choklad rosa och pudrade över lite hallonpulver på toppen.
Doppa ovansidan av biskvierna och ställ kallt tills chokladen stelnat.
Förvara i kylen eller frysen.
#biskvier #hallonbiskvier

41 Kommentarer

  1. Linnisen säger:

    Hej, hur förvarar du dem om du inte ska äta dem med engång? Går de att frysa?

    1. Tessanbakar säger:

      Dom går jättebra att frysa, biskvier är väldigt tacksamma så 🙂

  2. Anonym säger:

    ser så gott ut

  3. Åh de där såg fantastiskt goda ut!

    1. Tessanbakar säger:

      Tack snälla du! 🙂

  4. Alexandra Park säger:

    Ser farligt gott ut! Tack för receptet! (:

  5. Åh,så otroligt gottit & vackera foton ♡ …
    Här har jag *gillat ända till din bloggstart på många ljuvliga inlägg,dock inte alla hihi

    Ha en fin dag!

  6. Louise Dillmann säger:

    Dem ser verkligen jätte goda ut!!

  7. Vad fina hallonbiskvierna var =) De ser supergoda ut ocskå!

    http://www.diningandcooking.blogg.se

    1. Tessanbakar säger:

      Tack snälla du 🙂 <3

  8. Anonym säger:

    Så enormt mumsigt 🙂

  9. Viktoria säger:

    Vilka fina biskvier! Måste absolut testbakas till sommarens alla fikastunder!

    1. Tessanbakar säger:

      Tack <3 Ja det tycker jag verkligen du ska göra. Kikade in hos dig och där finns också en hel del värt att testa 🙂

  10. Daniella säger:

    Wow de ser jättegoda ut 😀

    1. Tessanbakar säger:

      Tack snälla 🙂

  11. Nora säger:

    Gud vad gott det ser ut! Måste prova det! Kram 😉

    1. Tessanbakar säger:

      Ja gör det!! Det var verkligen något av det godaste jag någonsin gjort.

    1. Tessanbakar säger:

      Tack! <3 Och tack för de bra sommartipsen på bloggen. Sånt man egentligen vet men måste påminnas om varje sommar 🙂

  12. Lilly säger:

    Dom ser ruskigt goa ut! 🙂

    1. Tessanbakar säger:

      Tack! Det är dom också 🙂

  13. Fröken säger:

    Vilka härliga bilder! 🙂

    1. Tessanbakar säger:

      Tack, vad roligt att du gillar dem 🙂 Fick äääntligen en riktig kamera när jag fyllde år i januari och det är så roligt att fotografera.

  14. Anonym säger:

    Har aldrig hört talas om hallon pulver. …

    1. Tessanbakar säger:

      finns att köpa på en del webbutiker bla lyckasmedmat.se
      sen har Lagerhaus börjat med frystorkade hallon och dem kan man mortla till hallonpulver.
      Går att göra utan men jag tyckte det blev jättestor skillnad med pulvret i.

  15. Helen säger:

    Alltså Tessan, du kan din sak!! Mums:))

  16. Oslofru säger:

    Ser ruskigt goda ut 🙂

    1. Tessanbakar säger:

      Tack snälla du 🙂

  17. Pingback: Biskvier | Cindy

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.