Desserter, Halloween, Mjuka kakor

Kladdkakemuffins med spöken


Kladdkakemuffins

Den perfekta kakan till halloween. “läskiga” spöken av vit choklad-grädde på en underbart kletig kladdkakemuffin. Kan inte tänka mig att det finns någon som inte gillar det här.
För att kunna vispa den vita chokladgrädden måste du förbereda det minst 6 timmar innan så har du bråttom kan du vispa grädde ganska hårt tillsammans med lite, lite bakpulver så håller det också formen rätt bra.

Kladdkakemuffins (12 st):
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
100 gram smält smör

Sätt ugnen på 225 grader och förbered en plåt (gärna muffinsplåt) med 12 formar.
Rör ihop ägg och socker,vispa ej det ska bara blandas ihop. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i äggblandningen.
Rör till sist ner det smälta smöret. Fördela smeten jämnt formarna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 minuter.

Spöken:
3 dl grädde
100 gram vit choklad

Värm grädden i en kastrull, se till så det INTE kokar. Dra av från plattan och häll i hackad vit choklad. Rör om till det löst upp sig helt. Ställ i kylen i minst 6 timmar men gärna över natten. Vispa grädden och häll i grädden. Klipp ett ca en cm stort hål i påsen och spritsa små spöken på muffinsen och sätt strösselpärlor som ögon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.