Godis, Halloween, Högtider, Okategoriserade

Marängspöken

marängspöken

Marängspöken är ett måste på halloweenfikat. ALLA gillar maränger och det är precis lagom lite arbete med dem. Lite lagom kul pyssel och sen skadar det ju inte att det blir gott ;-). Tar en stund i ugnen dock så se till att passa på när du ändå har tänkt softa hemma en liten stund.

Följ gärna @Tesanbakar på instagram

Marängspöken:
3 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika eller pressad citron

Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna hårt, börja på låg hastighet och öka efter hand. Tillsätt först ättikan och sedan sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa tills du har en blank, fast smet. Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att någonting rinner ut.
Häll upp smeten i en spritspåse och klipp ett hål längst ner. Spritsa ut spökena på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 1-1,5 timme.
Låt svalna och gör ögon (och mun om du vill det) med smält choklad.
Vill man inte pilla med smält choklad och råkar ha lite choklad- eller lakritssås hemma så går det också bra. Det är så små pluttar så de rinner inte ändå.

Fler recept till Halloween hittar du här

Marängspöken

Advertisements

5 reaktioner på ”Marängspöken

  1. Blir dom sega i mitten? Så svårt och hitta recept där marängerna inte är helt torra i mitten, utan är lite sega i mitten. Såå smarrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.