Spröda Lakritsmaränger

wpid-psx_20151115_145121.jpg

Stora sega maränger i all ära men ska man ha maräng som tillägg i en dessert, ex till glass eller som dekoration på tårta så föredrar jag små spröda maränger. De här med lakritssmak passar perfekt till nästan all sorts glass och just den här gången hade jag mina som dekoration på en hallonmoussetårta.

Tänk på att bunken alltid måste vara helt ren när man gör maränger och allra helst inte i plast.

Spröda lakritsmaränger:
4 äggvitor
1,5 dl florsocker
1 tsk lakritspulver
Lakritssirap (valfritt)

wpid-psx_20151115_144646.jpg

Separera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5 dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner resten av sockret lite i taget och till sist lakritspulvret. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i 80-100 grader i 1,5-2 timmar, stäng av ugnen och låt marängerna stå i ugnen ännu en timme. Jag använder en stor stjärnformad tyll för att spritsa ut marängerna och vill man ha lite lakritssirap så passar det att lägga ett par ränder i spritspåsen innan man lägger i marängsmeten.

wpid-psx_20151115_144906.jpg

wpid-psx_20151115_145011.jpg

wpid-psx_20151115_145157.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.