Godis, Högtider, Jul, Okategoriserade

Fudge med salta mandlar, hasselnötscrunch och havssalt

wpid-psx_20151027_192927.jpg
Choklad+nötter+salt= UNDERBART! 🙂
Fudge är både lätt att göra och väldigt gott. Just den här varianten behöver du en kökstermometer till då man behöver ha lite koll på temperaturen.
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 gram smör
200 g Marabou salta mandlar
några nypor havssalt
Hasselnötscrunch och havssalt
Häll grädde, sirap och socker i en kastrull och koka upp till 120 grader. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smör, havssalt och choklad.
Under tiden kolan kokar upp klär du en form ca 15×15 cm med bakplåtspapper.
När smeten är klar häller du över den i formen. Strö över ytterligare lite havssalt och hasselnötscrunchen (eller liknande). Låt kallna i kyl i några timmar och dela sedan i lagom stora bitar.
Advertisements

5 reaktioner på ”Fudge med salta mandlar, hasselnötscrunch och havssalt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.