Helgen närmar sig och det är dags för ett lite OMG-moment!! Den här kakan skulle man kunna kalla synden själv. Dulce de leche, hackad choklad och brynt smör. Hallå!! Någon som INTE vill smaka? 🙂
Jag HAR smakat. Och jag tänker smaka ännu fler bara så ni vet. Hade tänkt ta med de här till jobbet men efter att ha ätit en så vet jag inte om jag vill lämna dem i från mig.
Vi får se om den snälla eller syndiga delen av mig vinner den diskussionen.
Jag har inte testat men jag skulle tro att det går alldeles utmärk att dubbla satsen och göra i en långpanna. Ät den som den är eller servera den som dessert med en klick kolagrädde (grädde+dulce de leche) och lite färska bär till.
Dulce de leche Cookies:
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
125 gram smör
2,5 dl brun farin
1 stort ägg
1 tsk vaniljpulver
100 gram hackad Choklad /chocolatechips
1,5 dl dulce de leche
Täck en form på ca 20×20 cm med smörat bakplåtspapper (pappret fastnar bättre i formen om du smörar den lite först också) och sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Bryn smöret i en kastrull, ta av den från värmen och häll i farinsockret. Vispa tills det är helt blandat och låt svalna lite grann. Tillsätt ägget och vaniljpulvret/vaniljsockret och vispa ordentligt. Vänd försiktigt ned mjölblandningen och den hackade chokladen i smeten.
Häll ut i formen och klicka ut stora klickar dulche de leche och gör sedan virvlar med en gaffel.
Grädda ca 20 minuter och låt svalna helt innan du delar i bitar av önskad storlek. Var nog med att inte grädda för länge, den ska vara kladdig när du tar ut den sen stelnar den till när den har svalnat men behåller ändå den goda kletiga insidan.
Nu ska jag ta en bit till innan jag börjar förbereda helgens tårta!