Baka i långpanna

Havrerutor med choklad

havrerutor med choklad

Havrerutor med choklad i långpanna bjuder jag på idag. Den här kakan är superenkel att göra och väldigt, väldigt god.
Så himla enkel och snabb att baka. Man bara blandar och häller ut i formen, gräddar och sen hackar man över chokladen och brer ut.

Det enda jobbiga momentet är att vänta till kakan svalnat innan man äter upp den ;-).

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Fler goda långpannerecept hittar du här.

havrerutor med choklad

Havrerutor med choklad:
300 gram smör
9 dl havregryn
2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
300-400 gram mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en stor kastrull, du ska få plats med alla ingredienser där. Blanda i allt utom chokladen och rör tills det är helt blandat.
Bred ut smeteni en bakplåtspapperklädd långpanna (ca 30×35 cm*). Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Ta ut kakan. Hacka chokladen och strö över kakan. När den börjat smälta så brer du ut till ett jämnt lager. Strö gärna över ett par msk torkade hallon, blåbär eller jordgubbar.
Låt kakan svalna tills chokladen stelnat och skär sedan i rutor. Det blir ca 20 st. Förvara kallt.

*det gör ingenting om plåten är lite större eller mindre, anpassa bara gräddningstiden.

havrerutor med choklad

#havrerutor

10 reaktioner på ”Havrerutor med choklad

  1. Har testat göra dessa ikväll, men jag gjorde bara halv sats för jag testade att göra dem gluten och mjölkfria. La inte i form utan bara ut på plåten, så dom blev lite tunna och mer som havreflarn. Frasiga havreflarn! Tyckte det blev bra men det blir säkert lite annorlunda om den är tjockare.
    Jag använde mjölkfritt margarin och tog rismjöl istället för vetemjöl. Och så hoppade jag över chokladen ovanpå.

  2. Jag ska baka dessa i helgen men undrar över de torkade bären. Vart hittar man dem i affären? Jag har frågat personal men de vet inte.

    1. Hej. Torkade bär brukar finnas bla i stötta livsmedelsbutiker typ Maxi men det finns faktiskt hemma i min lilla icabutik också. Det brukar stå antingen vid bakartiklar eller vid efterrätter och glasstillbehör.
      Naturlig dekoration från dr Oetker heter den.

  3. De blev så goda! Tog små hjärt stressen då det inte fanns torkade hallon på våra affärer 🙁 men det funkade det med 🙂

    1. Havregrynen är inga konstigheter alls. Glutenfritt mjöl är rätt olikt vanligt vetemjöl men jag tror faktiskt inte det spelar någon större roll i den här kakan. OM den blir lite för torr så kan det bero på det men då är det vara att minska mängden till nästa gång :-).
      Kram Tessan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.